Peter Johansson och Jamladies tog täten för Grebbestad Live på Lunden

Under måndagen var det premiär för Grebys hotell och restaurangs nya satsning Grebbestad Live i Charlottenlund. Först ut var Peter Johansson och Jamladies.

ANNONS
|

Tre måndagar i Juli kommer Grebys hotell och restaurang att arrangera utomhuskonserter på Charlottenlunds scen. Den 17e Juli kommer Johnossi med support av Kristofer Greczula och den 24 juli kommer countrystjärnan Jill Johnson.

Först ut under premiären var Peter Johansson och Jamladies. Trots att regnet öste ner på besökarna var smilbanden på och publiken applåderade till kvällens framträdanden och sjöng med i låtarna.

Det var en större skara av både unga och gamla vid Lundens konsertplats och i första akten bjöds det bland annat på tolkningar av Toto, Annie Lennox och Queen. I andra akten var det fokus på musikaltema med bland annat sånger från Chess, We will rock you, och Footloose.

ANNONS

Peter Johansson är en erfaren musikalartist och en av Sveriges största Queen-tolkare, han ackompanjerades denna kväll av Jamladies som har över femton år i branschen som showartister. Strömstad Tidning fick möjlighet att prata med Peter i pausen mellan de två akterna.

Hur känns det att vara här?

– Det är jättekul att vara här, synd att det regnar bara men ja folk är ju på glatt humör ändå så det gör inget! Jag har ju aldrig spelat här innan så det känns jättekul. Däremot har jag spelat i kyrkan i Strömstad.

Är det första gången du spelar tillsammans med Jamladies?

– Nej vi har spelat massor ihop! Vi var nyss och gjorde Gothia Cups ledarfest ihop.

Jag har förstått att du för andra gången kör en tribute konsert för Elton John i höst, berätta om det?

– Ja det stämmer! Jag gör den tillsammans med Norrköpings symfoniorkester och vi har två slutsålda konserter så det känns superkul.

Elton John avslutade sin sex år långa avskedsturné i Stockholm under förra veckan där kan gjorde ett sista framträdande på Tele2 arena i Stockholm. Om stjärnan kommer ge fler framträdanden återstår att se.

Både Peter Johansson och Jamladies säger att de är glada över att få uppträda i Grebbestad och fortsatte att sätta publiken i gungning under resten av kvällen.

ANNONS
ANNONS