Harvey Weinstein anklagas för två nya våldtäkter. Arkivbild.
Harvey Weinstein anklagas för två nya våldtäkter. Arkivbild.

Weinstein kan gripas efter nya uppgifter

De nya anklagelserna mot Harvey Weinstein kan leda till ett gripande, meddelade New York-polisen under fredagen. Det är skådespelaren Paz de la Huerta som anklagat filmproducenten för två våldtäkter.

ANNONS
|

"Boardwalk empire"-skådespelaren Paz de la Huerta anklagar den amerikanske filmproducenten Harvey Weinstein för två våldtäkter.

Skådespelaren säger till CBS News att den första händelsen var i oktober 2010 sedan Weinstein skjutsat hem henne efter en fest. Den andra våldtäkten ska ha genomförts i december samma år.

Anklagelserna utreds av en åklagare i New York som är specialiserad på sexbrott. De la Huertas anklagelser kan leda till åtal då händelserna inträffade för bara några år sedan.

- Om personen fortfarande var i New York och det nyligen hade inträffat skulle vi gripa honom direkt. Men vi pratar om ett sju år gammalt fall, så vi måste samla bevis först, sade polischefen Robert Boyce vid en presskonferens.

ANNONS

Weinsteins talesperson Sallie Hofmeister meddelar att Weinstein nekar till alla anklagelser om sex utan samtycke.

Även i Los Angeles och London utreder polisen anklagelser mot Weinstein. Sammanlagt har ett 50-tal kvinnor offentligt anklagat honom för systematiska sexuella trakasserier och flera våldtäkter.

TT-AP-AFP
ANNONS