Polishelikopter beskjuten med blå laser i Bohuslän

Polishelikoptern flög över Bohuslän när den utsattes för laserbeskjutning. Poliserna ombord kunde se exakt från vilken fastighet laserattacken kommit från, och en polispatrull åkte dit direkt.

ANNONS
|

Det var under sena eftermiddagen och kvällen som en polishelikopter åkte från Strömstad där den varit under dagen på uppdrag. Den flög över Bohuslän och Tjörn när besättningen ombord såg att blå laser riktades mot dem från

– Jag vet inte varför de flög över Tjörn men i Skärhamn blir de i alla fall beskjutna av den här blå lasern, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson för Region Väst.

Besättningen ombord kunde lokalisera varifrån beskjutningen ägt rum. Med sin kameror kunde man sedan se exakt vilken fastighet det handlade om.

– Helikoptern kontaktade kollegorna nere på marken och vi hade en patrull som direkt kunde åka till den aktuella adressen i Skärhamn. Sådana här tilltag är ganska lönlösa eftersom vi har så bra kameror, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Polispatrullen kunde i fastigheten prata med en person som senare förhördes misstänkt för brott mot strålskyddslagen. Den personen är nu misstänkt för just det brottet.

– Personen hade den här blå lasern. Vi tog med den för teknisk analys och så vidare. Det handlar om ett allvarligt brott, säger Peter Adlersson.

ANNONS