Efter en intern granskning framgår det att Arbetsförmedlingen inte tar hand om intresseanmälningar från arbetsgivare tillräckligt bra. Arkivbild.
Efter en intern granskning framgår det att Arbetsförmedlingen inte tar hand om intresseanmälningar från arbetsgivare tillräckligt bra. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Arbetsförmedlingen självkritisk om hantering

ANNONS
|

Arbetsförmedlingen utnyttjar inte i tillräckligt hög grad erbjudanden från arbetsgivare som söker personal till subventionerade anställningar, rapporterar SVT Nyheter.

En intern granskning av 4 000 intresseanmälningar under en sexmånadersperiod 2018 visar att 34 intresseanmälningar i veckan inte får något svar och att sju av tio arbetsgivare inte får någon återkoppling inom fyra veckor.

– Givetvis är inte resultatet bra, men det är olika faktorer som påverkar att det ser ut så här. Dels har vi i dag inte något gemensamt ärendehanteringssystem för inkomna intresseanmälningar. Dels har det påverkats av en varsel- och omställningssituation som vi har varit inne i, säger ​Arbetsförmedlingens verksamhetsområdesdirektör Pia Ackmark, till SVT.

ANNONS
ANNONS