En bil kraschade ner i Svartälven på lördagsmorgonen. Polisen tror att flera personer befann sig i bilen men dessa har inte återfunnits. Arkivbild.
En bil kraschade ner i Svartälven på lördagsmorgonen. Polisen tror att flera personer befann sig i bilen men dessa har inte återfunnits. Arkivbild.

Bilen bärgad – inga människor hittade

En bil körde i morse av vägen och kraschade ned i Svartvälven utanför Karlskoga. Personerna som tros ha färdats i bilen är försvunna.

ANNONS
|

Larmet inkom strax efter klockan 8 på lördagsmorgonen. Det fanns skador på vägräcke, bildelar och spår i en slänt ner mot Svartälven.

- Patrullen och räddningstjänsten kommer fram och konstaterar att det ser ut som att någon har kört av vägen. Sedan ser man att det faktiskt ligger en bil på botten, säger Jan Matérne.

Strax innan hade polisen fått ett annat larm om ett misstänkt inbrottsförsök utanför Vikersvik. Tre personer ska där snabbt ha hoppat in i en bil och åkt i väg.

ANNONS

Man tror att det är den bilen som sedan kraschat ner i älven. Polisen befarade därför att minst tre personer var kvar i bilen.

Efter ett komplicerat bärgningsarbete i det strömma vattnet konstaterades dock att bilen var tom.

- Det finns lite olika alternativ. Ett är att de har spolats ur bilen och ligger i vattnet, två är att de har tagit sig ur bilen och försvunnit från platsen, tre är att de har flutit ut och ligger längs strandkanten. Men där har vi sökt med hundar så det verkar inte troligt, säger Jan Matérne.

Polisen tror inte heller att bilen, som inte är anmäld stulen, på något sätt har dumpats i älven.

- Vi tror att den har gått i med personer i, säger Jan Matérne.

Nu fortsätter sökandet.

- Både i vatten och på land och på andra ställen. Vi har ju en bil och en bilägare att utgå ifrån så vi jobbar vidare med det, säger Jan Matérne.

ANNONS
TT
ANNONS