Gunnar Ohlén är räddningschef i Tanums kommun och uppmanar till försiktighet i skog och mark då det fortsatt råder eldningsförbud.
Gunnar Ohlén är räddningschef i Tanums kommun och uppmanar till försiktighet i skog och mark då det fortsatt råder eldningsförbud. Bild: Amanda Hognert

Glädjebesked för grillfantaster – Tanum häver skärpta eldningsförbudet

Det skärpta eldningsförbudet hävs i Tanums kommun under torsdagen enligt räddningstjänsten. Det råder dock fortsatt eldningsförbud.

ANNONS
|

Från och med torsdag den 29 juni klockan 15.00 hävs det skärpta eldningsförbudet i Tanums kommun. Ett eldningsförbud ligger dock fortsatt kvar. Det betyder att det finns ett förbud mot att elda exempelvis gräs, ris och grenar. Att grilla går bra – om det sker på egen tomt utan brandrisk eller vid fasta grillplatser på allmän plats.

Det är de senaste dagarnas kraftiga regn som förändrat riskbilden för brandspridning och det skärpta förbudet hävs därför. Räddningstjänstens chef i Tanum skickar dock med ett varningens ord till allmänheten.

– Om man är ute i skog mark så ska man vara försiktig trots att eldning nu är tillåtet på fasta grillplaster, säger Gunnar Ohlén.

ANNONS

Den som bryter mot det rådande eldningsförbudet genom oaktsamhet kan dömas till böter.

LÄS MER: Två personer eldade trots eldningsförbud – åtalas

LÄS MER: Skärpt eldningsförbud upphävs i Strömstad

ANNONS