Strömstadav Eloise JörgensenUteliv gör folk friskare – de vill ha ut fler Strömstadsbor i naturenSå arbetar Strömstad och Friluftsfrämjandet för ett mer aktivt uteliv.
Insändareav DebattLRF: Varför inte svensk kriskost MSB?"Vi tycker att MSB borde se över sina råd för kriskost och ta fram recept med svenska råvaror.”
Familjav Marita AdamssonDe firar diamantbröllop med fyra generationerFyra generationer på plats för att hylla paret.
Livsstilav Maria Backman, Lisa ThannerSå säkrar du matförrådet om krisen kommerIdag ska vi ha beredskap att klara vår mat- och vattenförsörjning själva för minst en vecka • Han lär dig laga krismat.
Kulturav Jenny JohanssonGlädje viktigaste kryddan i deras matlagningMatlagningsgruppen har blivit goda vänner: ”Vissa kan knappt koka ett ägg i början, vissa har inte fått lov att vara med i köket”.
Sverigeav Helena SkoogFramtidens inredning kommer från havetOstronskal, fisklim och gamla fiskenät används för att tillverka hållbara möbler.
Tanumav Hannah Palmhagen"Man kan peta ner tång i lite allt möjligt"Under lördagen gästades Futura av Linnéa Sjögren. Författarbesöket skulle hållas i kulturhusets cafeteria men intresset var så stort att det fick bli teaterlokalen i stället.
Bohuslänav Maria LundbergTiktokmackor, steak sandwich och korvgrillning bland årets mattrenderCoronapandemin och trender på sociala medier påverkar matkonsumtionen –matskribenten från Bohuslän listar årets trender.
Västsverigeav Lena StrömbergSå smakar maneter, tång och sjöpungKonsumentpanel fick vara med och testa ”ny” sjömat.
Strömstadav Victoria Sörensen Lund Äggost – gott recept på julklassikern från Bohuslän Äggost är en specialitet i Bohuslän, och ett måste i jul. Christian Hellberg tipsar om sina knep för att få till den perfekta äggosten.