Den ryska antidopningsorganisationen Rusada är stängd.
Den ryska antidopningsorganisationen Rusada är stängd.

Avstängning förlängd – Ryssland kan missa VM

Internationella friidrottsförbundet IAAF har förlängt avstängningen mot Ryssland. Därmed ser det ut som att Ryssland kommer att missa inomhus-VM i Birmingham i mars.

ANNONS
|

Efter söndagens styrelsemöte i Monaco sade IAAF-ordföranden Rune Andersen att Ryssland inte gjort tillräckligt för att bekämpa dopningen. Och att sanktionen inte kommer att lyftas förrän Rysslands antidopningsorganisation Rusada fått klartecken att öppna igen av den internationella antidopningsbyrån Wada.

IAAF:s nästa ordinarie styrelsemöte är efter inomhus-VM i mars. Mycket talar därför för att ryssarna inte hinner bli tävlingsklara till i mästerskapet i Birmingham, skriver sajten insidethegames.com.

Rysk friidrott har varit avstängd sedan november 2015 då misstankarna om den utbredda och statsunderstödda dopningen i landet blivit kända. Längdhopparen Darija Klisjina var enda ryska friidrottaren som tilläts vara med i OS i Rio de Janeiro 2016.

ANNONS

I början av december ska Internationella olympiska kommittén besluta om Ryssland får ställa upp i vinter-OS i Pyeongchang.

Senaste tiden har IOK stängt av 14 ryska idrottare på livstid från OS på rekommendation från den så kallade Oswaldkommissionen.

Ryssland har fråntagits nio medaljer, inklusive fyra av 13 guld, från hemmaspelen i Sotji 2014.

TT-AFP
ANNONS