Fredrik Lindström sköt fullt och blev sjua i herrarnas sprint.

Bø vann rysare – Lindström sjua

Norrmannen Tarjei Bø vann världscupsprinten i Östersund efter en rysare där han besegrade fransmannen Martin Fourcade med futtiga sju tiondelar. Bakom dem gjorde Fredrik Lindström ett starkt lopp och slutade på sjunde plats.

ANNONS
|

- Suveränt bra, en jättebra start på helgen. Det ska bli jättekul att köra jaktstart inför hemmapubliken, sade Lindström till TV4 och såg fram emot söndagen.

Då går han endast ut 16,7 sekunder bakom Tarjei Bø som tog sin första världscupseger på drygt fyra år.

Bø startade sent i loppet, till skillnad från övriga i toppen. Då hade fransmannen Martin Fourcade tagit greppet och var på väg mot sin 13:e seger i den jämtländska skidskyttemetropolen där han trivs så bra.

ANNONS

Men i målfållan kunde Fourcade konstatera att tiondelarna var på norrmannens sida. Båda missade varsitt skott, men Bø var sju tiondelar snabbare.

Fredrik Lindström sköt fullt och åkte som bäst på det tredje och sista varvet där han hade åttonde åktid. På det första varvet var han väl försiktig och hade bara 49:e åktid.

- Vilket skytte och vilka skidor jag hade! Det blev en rätt bra resa och jag fick åka sista varvet i ryggen på Windrich (italienaren), sade Lindström.

Det är tätt, tätt i toppen. Lindström har tre åkare inom 3,4 sekunder framför sig. Till lördagstrean Erik Lesser, Tyskland, skiljer 13 sekunder.

Jesper Nelin blev näst bäste svensk på 20:e plats, 44 sekunder bakom, och med en bom.