Joakim Berggren satte första målet i Stenungsund.
Joakim Berggren satte första målet i Stenungsund. Bild: Thomas Bennelind

Bohusderbyt i Stenungsund blev en jämn match

Det var toppmöte och Bohusderby i division 2 på fredagskvällen, när Grebbestad reste ner till Stenungsund. Joakim Berggren satte första målet i matchen mot sitt förra lag.

ANNONS
LocationStenungsund|
|

På fredagskvällen var det dags för Grebbestad att ta sig några mil söderut för ett Bohusderby i division 2 mot Stenungsund. Ett lag som öppnat seriespelet väldigt starkt och låg tvåa i serien med tre raka segrar inför matchen, medan Grebbestad hade sju poäng och låg på tredje plats.

Grebbestad ställde upp en offensiv 4-3-3-formation, med Filip Danielsson, Anton Henriksson och Joakim Berggren på topp.

Och redan efter 14 minuter satte Joakim Berggren ledningsmålet för Gif - mot laget som han tillhörde så sent som förra säsongen. Repliken kom dock snabbt genom Stenungsunds Gustav Kjellström sju minuter senare, till 1-1.

ANNONS

Efter den händelserika starten blev det dock inga fler mål i matchen. 1-1 och Bohusrivalerna fick dela broderligt på poängen.

Joakim Berggren sa till Grebbestads IF:s hemsida efter matchen att han trivs extra bra när han spelar mot ett lag som han tidigare tillhört.

– Jag gillar att spela matcher som är derby och jag känner många i Stenungsund så det är klart man taggar till.

Tränaren Angelo Vega var lite kluven till insatsen direkt efter matchen.

– Visst, dom har några bra lägen, bland annat på slutet där dom kunde avgjort men Mattias Jansson gjorde en fantastisk räddning. Men jag vill ha tre poäng i dag, jag tycker vi var värda det i dag, säger han till Grebbestads hemsida.

ANNONS