Liverpools tränare Jürgen Klopp är för att transferfönstret ska stänga innan säsongen startar. Arkivbild.
Liverpools tränare Jürgen Klopp är för att transferfönstret ska stänga innan säsongen startar. Arkivbild.

PL-klubbar: Stäng transferfönstret tidigare

Premier League-säsongen är i gång. Men transferfönstret är öppet till och med sista augusti. Nu har klubbarna tröttnat på situationen och en majoritet uppges vilja stänga transferfönstret före säsongsstarten.

ANNONS
|

- På vårt tränarmöte i Premier League i förra veckan pratade vi om det. Majoriteten av klubbarna är för, säger Swanseas tränare Paul Clement enligt The Guardian.

För att en ändring ska ske krävs två tredjedels majoritet hos klubbarna – alltså stöd av 14 klubbar. Den 7 september ska frågan tas upp när Premier League-klubbarna träffas och en förändring kan ske redan till nästa säsong.

Arsenals manager Arsène Wenger har länge förespråkat en förändring. Liverpools Jürgen Klopp håller med.

ANNONS

- Det hade hjälpt oss i år. Det är logiskt att när säsongen startar är planeringen för laget över, säger tysken.

Ett potentiellt problem med att transferfönstret skulle stängas tidigare är att andra europeiska ligor har öppet sina och kan värva från Premier League, men att de engelska klubbarna då inte kan köpa ersättare.

Flera av de Premier League-spelare som ryktas vilja byta klubb – bland dem Liverpools Philippe Coutinho, Southamptons Virgil van Dijk och Evertons Ross Barkley – spelade inte premiären för sina respektive klubbar.

Några planer på att skrota transferfönstret i januari finns inte.

TT
ANNONS