Lapp på luckan? Förra mötet mellan Frölunda och Färjestad i Lionshov slutade med Frölundaseger. I augusti får Strömstadborna chansen att se lagen igen.
Lapp på luckan? Förra mötet mellan Frölunda och Färjestad i Lionshov slutade med Frölundaseger. I augusti får Strömstadborna chansen att se lagen igen.

SHL-lag intar Lionshov igen

10-12 augusti är det dags igen. Tre lag från svensk topp­ishockey kommer till Strömstad för att göra upp om vinsten i Strömstad Hockey Classic.

ANNONS
|

Färjestad och Frölundas planer på att återvända till Lionshov efter sommaren 2016 års Strömstad Hockey Classic blir verklighet. I augusti intar de två SHL-lagen Lionshov för två träningsmatcher vardera. I år får de sällskap av det numera allsvenska laget Leksand som är det tredje laget som valt Strömstad som en del av försäsongen.

– Leksand var med i Strömstad Hockey Classic för två år sedan och var här själva på läger förr året, berättar Daniel Olofsson, arrangör.

Intresset från svenska toppklubbar att spendera tre matchdagar i Lionshov i augusti har varit allt annat än svalt. Arrangören Daniel Olofsson försökte länge möjligheten att utöka cupen med ytterligare ett lag, men med kort varsel blev det för svårt.

ANNONS

– Djurgården ville väldigt gärna komma hit, och flera andra lag. Jag försökte få till det, men det blev för svårt. Många boenden är fullbokade och så ska allt runt omkring fungera, säger han.

– Men det mycket möjligt att en utökning till fyra lag finns med i framtida planer, fyller Daniel Olofsson i.

Förra året var det lapp på luckan när Färjestad och Frölunda drabbades samman, 600 i publiken. Och för Lions HC, som också arrangerar evenemanget, är elitmatcherna en bra inkomstkälla.

– Det ger ett bra ekonomiskt tillskott till föreningen. Men det är inte så att vi står och faller med de intäkterna. Vi har ju många arrangemang som ger mindre bidrag och detta är ett av dem, säger Anneli Rask, ordförande Lions HC.

– Att det blir av i år igen är jätteroligt. Det är bra för föreningen, hockeyintresset och en chans för Lions spelare att se sina förebilder, säger Anneli Rask.

Färjestads medverkan i sommar innebär att föreningen varit med i samtliga upplagor av hockeyklassikern. I förra veckan samlades laget efter en kortare tids semester efter uttåget ur SM-slutspelet där Färjestad fick se sig utslagna i kvartsfinal av HV71, som i lördags tog hem SM-titeln. I tisdags offentliggjordes lagets nya huvudtränare inför den kommande säsongen då Leif Carlsson sedan tidigare fått lämna sitt uppdrag. Ny huvudtränare för den klassiska föreningen blir Johan Pennerborn, tidigare assisterande tränare.

ANNONS

Alla tre lagen kommer likt tidigare upplagor möta varandra var sin gång. Detaljer och mer runt omkring arrangemanget är ännu inte spikat. Men att det kommer bjudas på högklassig ishockey när lag som Färjestad, Frölunda och Leksand är på plats, kan nog de flesta skriva under på.

Fakta: Hockey Classic

Lagen som deltar: Färjestad BK, Frölunda Indians och Leksand

Färjestad tog sig säsongen till kvartsfinal där de förlorade med 4-0 i matcher mot HV71

Frölunda åkte ur SM-slutspelet i semifinalen mot Brynäs efter att ha förlorat den sjunde och avgörande matchen

Leksand har en desto tyngre säsong bakom sig då laget förlorade sin plats i SHL efter att ha förlorat kvalet mot rivalen Mora

Nytt för i år: Evenemanget arrangeras i år under tre dagar. Den första matchen spelas under torsdagskvällen den 10 augusti, och följs därefter upp med matcher på fredagen och lördagen.

ANNONS